Goodbye New Zealand

Nu sitter jag pa ett slitet litet internet stalle pa Khao San Road, Bangkok, Thailand. Allt kanns sa jakla deprimerande.


Igar var sista dagen i Nya Zealand, men det ar inte sista gangen jag ar dar. Dagen borjade bra, jag och Charles sov over hos Lisa och Masa i deras mysiga lagenhet sa pa morgonen nar alla hade vaknat till liv fran gardagens festande, tog vi bilen och akte ut till Mission Bay, kopte KFC och lag pa stranden och slafsa. Sen efter det sa var det dags for det sista shoppandet. Hade inte packat min vaska an, jag ahde forberett lite men inte packat precis allt. Fy fan va tung den var! 16 kilo och helt javla fullproppad!! Senare pa kvallen sa motte jag upp Charlotta, vi hade kopt rott vin, kex, ost, druvor, paprika, yum yum yum! Det var askul, vi fick inte upp den javla vinflaskan!! Vi trodde det avr skruvkork men nej nej, det var natt javla plastmaterial sa vi forsokte me x-antal olika knivar tills vi tilslut gav upp. Naomi kom in och borja snacka me oss och i ren desperation fraga vi henne om hon hade en vinoppnare och tro det eller ej men det hade hon! Kvallen var raddad! Sen dok Charles och hans polare James upp sa vi drack lite me dem innan det var dags att dra till First Base. Charles var sa sot, han gav mig sitt foto nar han hoppa fran skytower och sen vet han att jag alskar hans har, jag haller jamt pa me det, sa han hade klippt av en lock som jag fick! Hahaha, yes nu kan jag gora en vodoo docka! Mohahhahahahhahaha!

Kvallen var kul men samtidigt sa jakla nedstamd. I borjan forsokte man halla upp humoret, skratta och dra nagra kassa skamt. Vi drog upp till Globe och alla var dar, det var sa kul! Men nar klockan broja narma sig 2 och jag var tvungen att ga blev det riktigt javla jobbigt. Jag borja grina, Charlotta borja grina, sen borja Kirsty grina, nan sluta grina och sen borja nan annan grina for att nan annan grina, det var som en stor kedjereaktion! Charlotta var sa ledsen, jag kommer sakna henne sa hemskt mycket. Men hon kommer till Sverige 21 maj sa da ska jag aka dit och mota henne, yaaaay! Folk glodde och undra va fan som va fel pa oss hahaha! Jag sprang runt grinandes och leta efter alla vanner man skulle saga farval till, det var riktigt sorgligt. Nar jag hade sagt hej da till alla och var tvungen att ga till hostelet och hamta mina grejer sa regnade det ute, det kandes sa passande. Nya Zealand var ocksa ledsen att jag skulle lamna stallet, det ar min teori. Jag och Charles vandrade ner till hostelet och det tog en evighet att ga ner dit. Sen var det bara att byta om, packa det sista och checka ut. Det kandes sa konstigt att checka ut fran Fat Camel. Man har stannat dar sa lange sa det har blivit som ens andra hem. Charles mamma var sa sot och kom och hamta oss och skjutsade oss till flygplatsen. Vi satt och fika tillsammans och for en liten stund kandes allt inte sa farligt. Sen var det dags att saga hej da....Det var hemskt! Nu var man helt sjalv igen pa resan. Bangkok nasta stopp...

Resan till Bangkok tog fran klockan 5 pa morgonen i NZ till klockan 1 pa natten i Thailand, det ar ungefar 24 timmar. Idag har jag ingen jetlag iallafall, skont det.  Det anda positiva tror jag. En lustig sak var att nar jag kom till Khao San Road och ska ta mig till DDinn sa traffar jag pa Emil utanfor! Blev riktigt glad over att se han! Vi ska traffas lite senare idag och hitta pa natt, kul att man inte ar helt sjalv iallafall. Det kanns markligt att vara i Bangkok igen, svart att beskriva kanslan. Vill bara hem nu, ar sa trott pa allt. Jag vill bara vara i Nya Zealand, och om jag inte ar dar vill jag bara aka hem! Men 1 maj sa ar jag hemma, det ar pa tisdag! Nu ska jag ga och lagga mig vid poolen och forsoka muntra upp mig sjalv, kanske lite godis kan funka, eller ehm, whatever. Onskar jag var battre pa att beskriva hur allt kanns men jag orkar inte anstranga mig...

New Zealand I miss you!

Can I take your picture?

Nu ar det bara nan vecka kvar sa ar jag hemma igen. Hemma i Sverige i mitt roda lilla hus, hemma i min sang och mitt rum med oranga tapeter. Jag undrar hur allt ser ut dar hemma. Jag har hort om stora bravader om en viss kaffemaskin sa det ska bli trevligt att traffa han. Fan vad det kanns overkligt. For nan manad sen langtade jag nastan hem men nu vet jag inte langre. Skulle kunna stanna har langre faktiskt! Men det ar val lite som att leva i en dromvarld kanske. Verkligheten tranger pa och man kan inte undvika det. Men jag har bestamt mig for att efter sommaren i Sverige sa ska jag aka till Australien och jag ska ta me mig syrran, lovisa och kussen forhoppningsvis! Hjalp jag maste packa vaskan imorrn....nar gar flyget till Bangkok?? Jag kanner mig helt oengagerad att borja planera min flygfard till Bangkok. Jag alskar Bangkok sa det ska bli skitkul att aka dit men anda, fan va sorgligt. Borja nastan grina igar nar jag tankte pa att jag faktiskt ska dra harifran och sist jag grina var nog....kommer inte ens ihag, forra aret nangang!

But all good things comes to an end....

Tittade lite pa bilderna i kameran igar och jag maste ladda upp en massa roliga kort! Ni far se resten sen nar jag kommer hem, 1 maj!!!



image105
Lilla Chania och Jag! Hon ar Charles systerdotter och hon ar saaaaaa sot!!! Man far alltid en puss nar man ser henne. Jag och Charles brukar va barnvakter ibland till henne och hennes storasyster som ar 3 ar nu.

         

Forsta bilden ar pa Charles nere vid The Viaduct, alltsa nere vid hamnen i Auckland. Han holl pa att skramma livet ur mig under hela tiden vi var dar for vi satt pa kanten pa kajen kan man saga och han holl typ pa att larva sig och latsades ramla ner hela tiden och jag gick pa det varenda gang..

Andra bilden ar pa Kirsty, jag och Charlotta nar vi ar pa Rugby!! Wheee det var kul! Handen Kirsty haller i holl vi pa att sla alla i huvudet med och vi starta varsta kriget me folk i publiken. Eller vi kande dem typ, dem stannade pa ACB. Rubgy killarna var heta men fick ingen bra bild, damnit.

Tredje bilden ar Jag och Martin, min absoluta favorit bouncer. Han ar alltid sa glad och han och jag har alltid kul pa mina raster. Han brukar sta och dansa vid dorren nar inga folk star i kon, men sa fort det kommer nan blir han helt plotsligt supercool, haha. Han tycker att jag ska gifta mig me han sa jag kan stanna i Nya Zealand resten av livet. Ehehe njaeee......

Fjarde bilden ar pa Dan, Raj, Jason, Charlotta och jag nar vi hade vunnit regatta boat tavlingen och vi overtalade Jason att ta med oss till en japansk restaurang. Det var latt det godaste jag atit pa lange!!! Japansk mat is da shit!

image110
Kirsty, Jag och Charlotta, precis efter vi alla hoppat bungyjump!!! Hade vart kul att gora det igen, ar liiiite lite avundsjuk pa Krille som faktiskt hoppade Nevis Jump som ar 134m hogt!!! Tror inte jag hade pallat, hahaha. Men alla borde faktiskt hoppa bungy, det ar sa jakla coolt!

image112
Mats, Sonia, Kirsty, Charlotta och jag sitter och chillar i Balcony Bar som ar ACBs egna lilla bar kan man saga. Sonia ar en av mina bar managers och hon ar latt den basta! Hon ger en alltid dricka och ar alltid sa snall och sot. Hon ar varldens sotaste lilla bebis som heter Hunter och hennes boyfriend ar bast pa att laga mat. Han heter Duane och jobbar i Balcony Bar. Jag och Charlotta gar jamt dit och hanger me han och tvingar han laga mat at oss, hehehe. I like this picture.

     

Forsta bilden ar Kirsty, Naomi och shit jag har glomt vad tredje tjejen heter, men dem ar mina room mates fran Fat Camel! Naomi ar en galen tjej som alltid ar kul att skvallra med och bara snacka massa skit.

Andra bilden, har ar jag full som en kastrull (haha lovisa) och det ar inte mitt fel utan Skippys fel! Han jobbade i baren da vi var dar och gjorda massa drinkar skitbilligt. Sa gott! Men iallafall, jag tyckte jag var cool och ville ta ett kort me Chris en av vara bouncers. Han ar en rolig filur (alskar det ordet), han sager inte mycket men han ler alltid!

Tredje kortet ar fran pasken nar jag, Tom, Rob, Anton och hans flickvan Dee var pa rave i St James. Det var en sjukt stor lokal! Det var ungefar 10 olika dansgolv med Drum n Bass, Trance, Techno, ja lite allt mojligt. Vart favorit stalle var saklart Drum n Bass rummet och det var packat. Har aldrig dansat sa lange! Gick hem runt 5-6 pa morgonen och jag hade bara dansat hela natten!!

Fjarde bilden ar pa mina gullungar i baren, Tom, Charlotta och Anton. Ah kommer sakna dem sa mycket nar jag drar :(

image117
Charles den galningen klattrade ut pa nagra javla bildack och ville absolut att jag skulle ta kort pa han och solnedgangen. Jag trodde han skulle do och tog ett kort snabbt sa han skulle komma tillbaka till fast mark igen. Hahaha, det ar sa jakla kul, jag har lart Charles att rakna till hundra pa svenska och han kan till och med klockan!? Det ar skitkul, han ar faktiskt duktig. Men det beror ju helt pa lararen : )  Mitt nasta projekt ar att lara han veckodagarna och sen alla manaderna.



Mount Gay Rum Gutterboat Regatta

I mandags var jag och Charlotta redo for en suparkvall. Varan manager hade fixat sa all staff fran Globe som ville/kunde blivit inbjudna till nan himla gutterboat regatta grej. Jag och Charlotta hade ingen aning om vad det var bara att man fick free food, free piss sa det lat ju great. Vi tyckte hela grejen lat lite fancy sa pa me hogklackat och klanning och hela koret! Nar vi kommer dit kanner vi oss utmobbade da alla typ har fliflop pa sig och shorts. Men Josh fran Globe var dar och hade kostym pa sig sa det var tur att vi inte var dem anda! Det blev lite rom den kvallen for det var den anda drickan som var gratis, men rum and coke ar jattegott! Lite senare pa kvallen visade det sig att det tydligen var en tavling och alla barer som var dar var olika lag som skulle tavla mot varandra, men man fick bara vara tva och tva. Jag och Charlotta var ett team och Josh hjalpte oss att bygga baten. Det var ungefar 12 lag som tavlade och det var olika heat. Vinanren i varje heat gick vidare. Man skulle blasa sin bat i en liten vattenranna fram och tillbaka, fram och tillbaka. Jag och Charlotta holl pa att do av skratt men vi byggde baten och nar det var var tur blaste vi som bara sjutton. Vi vann forsta heatet, andra heatet, tredje heatet, sen var vi helt plotsligt i final!! Vi kande oss som ett par bimbos i hogklackat som holl pa att blasa en bat och varje gang det var var tur att ga upp pa scenen sa skrek mikrofonkillen att nu var det dags "for the girls in highheels!". Finalen var outhardligt spannande. Skulle vi vinna eller inte. Forst var det Charlottas tur och vi lag lite lite efter nar hennes bat kom tillbka. Sen gjorde vi ett snabbt byte med flytvasten (ja man var tvungen att ha pa sig en flytvast nar man skulle blasa) sen blaste jag som bara den och vi vaaaaaaaannn!!!!! Jag har inte vart sa glad pa lange! Vi vann en 4 liter javla stor Mount Gay Rom flaska, en trofe och lite kort. Josh bestallde in champagne for att fira vinsten och jag och Charlotta blev intervjuade och det skulle tydligen vara med pa nyheterna dagen efter. Under intervjun kande vi oss som tva bimbos, dem fraga oss vad var strategi var och va fan sager man, "Constantly blowing" hahahahahahhaha. Sen pa kvallen tvinga vi var manager att ta oss till en japansk restaurang sa vi drog dit och at, det var skitgott. Sen blev det Globe, sen hem for att sova runt 5. Gardagen var jattelugn och idag hander inget speciellt. Jag och Charlotta ska ga och boka in en segeltur, for det var ett av prisen!

We are the champions!!! No time for losers :P


image103
Charlotta, Josh, jag och varan lilla baby Mount Gay Rum. (Pssst, babyn ar gay).

Change of heart

Jag skulle egentligen vara i Thailand nu, i Bangkok en av mina favorit stader, men istallet sitter jag har pa Auckland Central Backpackers och kollar mailen. Allt var planerat, fredagen skulle bli min avskedsfest dag och vi skulle supa oss dyngraka och jag skulle vara dod pa flyget till Thailand. Men i torsdags nar jag stod i duschen borja jag fundera, varfor inte stanna i Auckland langre. Jag har ju faktiskt "the time of my life" har so why not. Sa fredagmorgon traska jag ivag bakis som fan till Quantas office och boka om biljetten! Nar jag beratta for Charlotta vad som hant hoppa hon pa mig sa jag ramla ner pa knana hahaha, hon var glad iallafall! Tyvarr sa ar det inte helt sakert om jag kan jobba i baren lika ofta som forut for Jason min cp manager hade tydligen hitta replacement, men Sonia min alsklingsmanager skulle ta ett snack me honom pa mandag sa hon. Men lite saker har hant, Sonia har en familjekris kan man saga sa hon har sakert inte tid att tanka pa mig och jag vill itne tjata direkt. Men jag ska jobba ikvall iallafall sen far man se vad som hander. Ar iallafall glad att jag ar i Auckland! Maila Emil ocksa, och eventuellt ska vi motas upp nar jag kommer till Thailand. Det vore sa jakla kul, Emil ar such a sweetie. Nu ska jag ata lite Nachos yaaaaaay!!

Pussar pa er! Nu ar det bara 17 dagar kvar tills jag ar hemma igen.

Jag ar en galen manniska

I sondags hoppade jag bungyjump! Jag ar helt galen jag vet men det var helt underbart!!!!!

Jag var inte ett dugg nervos pa morgonen nar jag vaknade. Charlotta, Mats och Kirsty kom till Fat Camel och sen akte vi med en shuttle till Harbour Bridge, stallet dar man hoppar ifran. Vi fick satta pa oss massa selen och dem satte dem kors och tvars. Sen fick jag och Kirsty varsinna stinkande skor att satta pa oss for vi hade bara flipflops pa oss, eller jandals som flipflops heter har i Nya Zealand. Vadret var soligt och varmt men det blaste en del nar vi brojade var lilla promenad ut till plattformen dar man hoppar ifran. Man kom hogre och hogre upp men jag var anda inte ett dugg nervos! Weird. Nar vi kommer upp dit sa jobbar Devon, varan polare, och sager att vi sjalvklart ska dyka ner i vattnet. "Alla som hoppar gratis ska ner i vattnet" skrek han och fick ett lomsk litet smile pa lapparna och kollade pa oss. Alla vi var typ, "eeeeh njaaeeee.....scary!!" Det var folk som hoppa innan oss och vi blev alltid lika radda nar nagon hoppa ner, Charlotta med sin finska dialekt "Herregu herreguuu". Jag var iallafall forst med att hoppa, sa jag satte mig i en av stolarna man sitter i innan man ska hoppa och dem spannde fast grejer runt fotterna. Dem borja spela Wolfmother med Woman och da blev man peppad som fan!! Kirsty holl min hand och gav mig en puss pa kinden innan jag skulle hoppa, hon ar for gullig haha. Sen nar det val var dags for hoppet freaka jag ut totalt. Jag stod dar pa kanten och kolla ner i vattnet och fick varsta paniken. Jag krama Devons t-shirt krampaktig och var typ "I cant do it, aaaaaah, I can't do it!" Men han sa typ klart du ska gora det och borja rakna ner. Nar han borja rakna ner sa fick jag bara nan instinkt i huvudet att jag ska hoppa sa utan att jag tankte pa det dok jag ner dar i havet! Helt plotsligt foll man ner, jag kommer ihag hur man sag havet komma narmre och narme och sen helt plotsligt ar man dar nere i vattnet. Jag doppa mig anda till midjan. Sen var det upp igen, ner en liten bit, upp, ner, upp, ner, sen till slut upp till plattformen. Nar jag val kom upp var jag blot och hade varldens sjukaste min och mina fingrar var helt stela, jag kunde inte rora dem! Jag tror det beror pa allt adrenalin kroppen sprutar ut, men jag kunde kanna hur dem pumpade. Men efter nagra sekunder var jag normal, jag tror folk blev lite radda att jag blivit forlamad i handerna eller natt haha, dem sag lite fundersamma ut. Men nar jag kom upp sen kande jag mig bast i varlden!

Sa nu har jag gjort allt, Skydive, Skytowerjump, Bungyjump! Whoooohooooo!! Yattaaaaaa!!!!!

Gardagen var betydligt lugnare. Jag, Charlotta och hennes boyfriend Mats traffades for att ata lite lunch. Duane, en annan av vara poalre fran Globe, jobbade den dagen i Balcony Bar som ar Auckland Central Backpackers egna lilla bar, sa vi bestamde oss for att ga dit. Charles jobbade i receptionen sa jag snodde ett par nycklar fran han och akte upp dit. Balcony bar ar sa mysigt, synd att vi inte gatt dit oftare. Och oh my god, Duane var bast pa att laga mat!! Och han var sa sot, vi fick allt gratis! Sa han gjorde varldens godaste lunch, alltsa hela dagen igar tankte jag pa lunchen och nu tanker jag fortfarande pa den. Det var kyckling, biff, sallad och lite vitloksbrod till. Sen fick vi gratis drinkar hela dagen, jag drack natt asgott, nan Margaritaaktig grej, smakade jordgubb. Vi stannade dar uppe hela dagen tills dem stangde! Charles kom upp lite da och da och utmanade mig pa Pinball game och jag vann saklart thihihi. Sen skulle jag borja jobba klockan 10, jag var typ full, braaaaa. Vi gick ner till Globe nar Balcony Bar stangde, runt 8, sen drack jag bara vatten. Jag hallde i mig glas efter glas, vill ju inte komma packad till jobbet direkt! Men om jag hade vart packad hade ingen brytt sig, det ar inte forsta gangen nan kommer dit full. Men sen jobbade jag, kvallen gick bra. Det var nagra som trodde jag hette Jim Beam bara for att jag hade en skjorta pa mig dar det ar Jim Beam loggon pa (for er som inte vet ar Jim Beam Bourbon Whisky) sa dem skrek "Jim! Jim!! Give us drinks!!" Jag skrek att jag inte hette Jim. Dagen innan var det en brasilanare (saklart) som friade till mig. Hela kvallen satt han dar och bad och bedde, sa att vi kunde bo i ett hus nere vi stranden. Det var sa underhallande. Ond som jag ar, nar han fragade om mitt nummer for 1000000 gangen tog jag fram en lapp och en penna och han fick varldens gladaste smile, jag skrev NO! och gav den till han, hans kompisar borja asgarva och det sag ut som han skulle borja grina. Stackars liten.

Torsdag ar min sista dag pa jobbet, det ar jattesorgligt. Onskar jag kunde stanna langre. Nu ska jag nog inte ens aka till Bali for Krille var tvungen att aka hem, sa jag kommer va ensam i Thailand med!!! Men jag ar van att vara ensam sa det blir inga problem. Jag vet bara inte riktigt vad jag ska gora under min tid i Thailand. Jag vet att Emil ar dar och jag tror Stina och Sofia ar dar fortfarande sa jag kanske kan mota upp me nan av dem. Annars sa kan jag vara ensam, som sagt, jag ar ganska van vid det nu. Fan sag verkligen fram emot Bali men har ingen lust att aka dit sjalv och surfa, kanns inge kul alls. Jag tror bara jag ska aka till nan av oarna och softa. Har inte vart pa Koh Tao an och det ska tydligen vara sa fint dar. Whatever, jag ar ganska impulsiv, fa se vad som hander.

Men pa fredag ska jag ut och festa som faaaaaaaan! Kirsty och Charlotta har sagt att jag ska bli full som en gris, det ska dem se till haha. Oh my god, jag ska sitta pa ett plan i hundra ar efter det, far se hur det gar! Jag har ingen lust att vara bakis direkt. Men om jag dricker massa vatten och ater ordentligt me mat ska det nog inte vara nagra problem. Tror till och med att jag ska skippa att ga och sova. Planet gar 14:00 sa jag aker nog dit runt 10, alla sager att det ar bra att ha 3 timmar pa flygplatsen innan planet gar. Ser fram emot fredagen, kommer bli superkul!!

Glad Pask pa er dar hemma! Massa pussar!!!


I did it!!!

OOOOOOOOHHHHHHH.

Vilken utsikt, 194 meter upp i luften. Bilarna ser sa sma ut dar nere pa vagen och om man kollar riktigt noga kan man se Waihiki island dar borta vid horisonten. Solen lyser och det ar molnfritt, en latt bris stryker mot kinden. Jag har pa mig en het superman drakt, men kanner mig knappast som en hjalte. Hjartat dunkar hart i brostet och jag vet inte om jag ska skratta eller borja grata. Kirsty och Charlotta har lamnat mig efter sa jag ar helt sjalv. Brad borjar snacka lite me mig och det var nastan sa jag glomde bort vad jag skulle gora. Jag gar ut pa platan, tar en liten titt ner pa marken men det blev en snabb en for fy fan va hogt det var och hjartat bultade sa jakla fort! Men jag hade redan bestamt mig, jag ska gora det! Jag kollade bort mot horisonten istallet, tyckte det var en battre ide och det funkade bra. Brad borja rakna ner och nar han kommit till noll slappte jag taget och foll ner. Jag tror jag hade varldens storsta smile, jag var i extas! Kanslan ar ofattbar! Jag skrek av fortjusning snarare an av skrack och det kandes som man foll i 3 sekunder fast det var narmare 10. Nar jag kom ner kunde jag inte sluta skratta, vilken harlig upplevelse! Jag ville bara gora det igen! Jag, Charlotta och Kirsty hoppade fran Auckland Sky Tower, det anda Krille inte gjorde i Nya Zealand sa jag hoppas pa att han ar avundsjuk.

Forra fredagen var det Industry night i Globe, alla som jobbar med hostels och liknande far komma dit och dricka gratis tills en bartab tar slut. Jag och Kirsty var dar och drack innan jag skulle jobba och da traffa vi Brad, en kille som jobbar uppe i Sky Tower med Sky Jump sa vi satte pa charmen pa max niva och lyckades ragga till oss nagra shots och gratis Sky Jumps, yeeehaaaa. Okej, om man jobbar for Globe far man hoppa gratis faktiskt, men vi hade nog inte kommit pa tanken om inte vi traffat pa Brad. Nasta vecka ar det Bungy Jump som galler! Ska bli sa jakla kul. Forut var jag inte riktigt sugen pa Bungy men nu javlar ska det hoppas!

superhores real
Vi ser ut som Charlies anglar! Jag ar Cameron Diaz, Charlotta ar Lucy Liu och Kirsty ar Drew Barrymore!


Vi var sa stolta nar vi fick vara diplom och foton.

superman
Alltsa, jag tror det har ar det fulaste kortet nagonsin!!! Jag dooooooooor!!!
Jag ser ut som en fet clown som forsoker vara en superhero. GOSH.